Connect with us

Нюзрум

Мая Манолова пред нервен срив: Ако бутнат МОЧА…

Published

on

Направете нещо смислено, изградете нещо. С рушене не се печели. Историята не е слугиня на жалки политици като тези от десницата в София. Това заяви представителят на обединението ЛЕВИЦАТА! и на защитниците на Паметника на Съветската армия Мая Манолова по повод отбелязването на 9 септември от десницата в София.

„Жалки опити на жалки хора. Те нямат решения на проблемите, нямат визия за бъдещето, мислят да спечелят изборите с битка с историята, с демонтиране на историята. Няма да им го позволим“, каза Манолова, предава Bulgaria On Air.

Тя призова Христо Иванов, Атанас Атанасов, „човека от Банкя“ и техните партньори от ДПС да прекратят „жалката война с историята“. По думите ѝ властта не смее реално да бутне паметника, защото ще загубят изборите.

„Ако те бутнат паметника, народът ще бутне тях. Насъскват една група с фашизоидни лозунги, с палене на знамена, закани за разправа, за смърт. Това е толкова низко“, каза Манолова.

От ЛЕВИЦАТА! вече внесоха жалби в Административния съд срещу заповеди на главния архитект и на областната управа за обявяването на паметника като опасен и неговото заграждане.

Най-четени