Connect with us

Гербери

Човекът до Бойко разкри коварния план на ПП-ДБ за ротацията

Published

on

Към аргументите за отпадане на дерогацията, които имаме, бих добавил и тези на комисаря, който беше вчера в страната и каза, че ако тя се премахне това ще е добре и за България и за ЕС.

Имахме очаквания, че след като ползваме регулацията трябваше да имаме горива с до 1 лв. по-евтини. Сега виждаме стабилни цени на бензиностанциите, но няма намаляване. След като не можем да осигурим по-евтини горива и допълнителен приход в бюджета е по-добре да няма дерогация.

Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Отдавна коментираме датите за отпадане на дерогацията, но те винаги се изтласкват към периода на ротация, за да може, ако има повишение на цените то да се случи при министър-председател Мария Габриел, а не Николай Денков, каза Христов.

Политикът коментира продажбата на „Лукойл“, заявявайки че очаква да се появи някой от големите световни оператори, който ще работи много по-прозрачно. „Лукойл“ не трябваше да отива в ръцете на Руся, но сега е добре да се прекрати тази връзка, посочи той.

Депутатът посочи, че ветото на президента Румен Радев върху бронетранспортьорите трябва да бъде премахнато.

Политикът каза, че все още не е изготвен механизмът за персоналните смените при регулаторите. Изпълнителният директор на „Пирогов“ не е кадър на ГЕРБ-СДС, затова не приемаме политически упреци, заяви Христов. Назначенията не стават от Христо Иванов, Бойко Борисов и Асен Василев, но те са представителите на водещите политически партии, те казват защо се прави съответната смяна. Политикът посочи, че вярва на крайните решения, които се взимат от водещите политически фигури във властта.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени