Connect with us

Гербери

Делян Добрев свали очилата на Денков: Шефът на „Лукойл“ долетял с частен самолет, защо мълчиш?

Published

on

Как се намира цаката на един човек в България? Прави се поръчков доклад срещу някого. Не съм чел докладът срещу шефа на „Пирогов“.

Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Защо обаче не го дадоха този доклад на прокуратурата и тя да прецени има ли резон в написаното. Говорих с професорите в „Пирогов“ и с Балтов и с Габровски. Те твърдят, че това написаното са пълни измишльотини и той просто е защитил хората, работещи в „Пирогов“, каза Добрев.

„Когато се говори за доклади, за тези и двамата имаше – и за шефа и за зам.-шефа. Имам чувството, че за всяка публична личност има доклад“, каза Добрев.

Според него за подобни позиции лидерите от некоалицията трябва да съгласуват номинациите си и заедно да избират такава.

Добрев се подигра на Денков, че подава оставка 4-5 пъти вече оставка и все си остава на поста. Той даде пример със ситуацията около вътрешния министър Калин Стоянов.

„Искаше му оставката и каза, че ако силовият министър не я подаде, ще си я подаде той, а на следващия ден пък заяви, че се е объркал“, припомни той.

Според него шефът на „Пирогов“ не трябва да се сменя, защото някой е обиден.

„Защо не поканите Габровски или Балтов и не ги питате тях. За да сложиш нов директор, трябва да си сигурен, че този трябва да бъде сменен. Има по-важни теми, бюджетът например. Никой не го харесва“, смята Добрев.

По думите му след руската агресия България е започнала да купува 3 пъти повече нефт в света. „Ние вече сме един троянски кон“, обясни той.

Той бе запитан какво ще се случи според него с рафинерията „Лукойл“:

„Не съм чул да има български интерес към компанията. Не съм чувал никой да говори. Не е добре тази рафинерия да бъде българска собственост, не е добре да бъде и прикрита руска собственост. Най-добре е да стане собственост на голяма международна компания с авторитет. Не знам дали такава проявява интерес“, обясни той.

Според него държавата не трябва да участва като собственик в „Лукойл“.

По думите му ПП се опитват да счупят правителството заради „Лукойл“ и да няма ротация.

„С шефовете на Лукойл тази година е имало три срещи. Те клякат за първи януари заради натиска отвън“, каза той.

„Имало е 3 срещу в МС. На едната среща шефът на Лукойл е долетял с частен самолет. От тая среща нямаме протокол и стенограма, нямаме нищо“, каза той.

„Декември месец Лукойл щеше да плати 700 млн. лева данъци. Плати 400 млн. а къде са другите 300 млн? Запита той. Какво прави онзи с частния самолет, който се среща с Денков. Заплашвал ли го е? Предлагал ли му е нещо? Как може да няма протокол и стенограма от такава среща“, запита той.

Добрев каза, че не иска правителството да пада.

„То му останаха само два месеца, има ротация после. Някой обаче иска да го бутне, не сме обаче ние“, завърши политикът от ГЕРБ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени