Connect with us

Timeline

Кузман Илиев с гневен коментар! Лъсна страшна афера: Стига ей, лудаци!

Published

on

Икономическият и политически анализатор Кузман Илиев написа гневен коментар в социалната мрежа, свързан с икономическата обстановка у нас и по света.

Вижте мнението на експерта:

Нова евросхема за по-скъп ток и деиндустриализация

Стига ей, еврократи! Стига ей, лудаци!

Вече е опасно. Хем във война с целия Изток, откъдето идва огромната част от енергията за европейската икономика, хем всеки ден “ново 20” като пречки пред енергетика и индустрия!

Сега: нова “схема” за доубиване на въглища, газ и нефт им роди главата – ще наказват и емисиите на метана! Квотни цели имат хората и надграждат СССР, когото ужким днес презират…

Преди 15-ина години ЕК създаде схема за търговия с въглеродни емисии, за да убият въглищните централи, наричайки икономическото варварство “устойчиво ценобразуване”.

Днес берем плодовете на този де факто “данък” – до 2 години заради цената на тези квоти въглищните ни централи ще са тотално нерентабилни. Обаче! Вижте графиката през зимата. Буквално повече половината от ел. енергията, която ползваме през зимния сезон идва именно от въглища…

Това вече засяга пряко енергийната безопасност на страната ни – горд член на ЕС! А за региона да не говорим. Мотането при изграждане на нови ядрени мощности и дикатът на зелените в Австрия и Германия, които най-вероятно ще ни бламират и в Евратом – допълнително натягат пружината.

Безумни идеи – всеки ден. Първо, единственият шанс да заменим реалистично 50 на сто от електроенергийния ни баланс – въглищата, – без да фалираме икономика и бит е газът. В САЩ той е 5 пъти по-евтин от в Европа – затова гигантите от химическата промишленост в Германия избягаха зад океана. А немския двигател на Европа буквално захърка.

Европо, блуднице, превърна се придатък – при това беден! Деиндустриализирана, енергийно бедна и етнически и културно пробита като швейцарско сирене. Нещо повече: дори готова да намалява и земеделски площи с 10 на сто, продукцията дори с повече (как защо – устойчиво земеделие!) : после защо е тази грамадна инфлация именно при храните. Но виновен си е гостоприемникът, не паразитът…

Второ, заради идеология и скандални антибизнес “еко-ESG критерии” малкият и средният бизнес у нас е буквално ще е премазан и ще се свие в следващите години с десетки проценти като дял от пазара. Обречен на фалит.

Парадоксално, но послушни агенти на това престъпление са и иначе много “бизнес” настроените търговски вериги (на думи пробизнес, но само когато им отърва!), които чинно натискат по веригата всичкото производител да спазва нереално скъпи и кретенски от икономическа гледна точка изисквания. Истински “пазители на портата” и статуквото – да не вземе да се появи нещо ново и предприемчиво на терена.

А и цените да са идея по-нормални за “многочисленото” население, което боде очите на арогантните псевдоелити. После нямало конкуренция – няма и да има…

Маските за крави, емитиращи метан обаче са налице!

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени