Connect with us

Олигархия

Докато Бойко се мае, Зелените издигнаха ченге-милионер от ДС за кмет на София

Published

on

Партия на Зелените“ с председател Валентин Симов ще издигне за кмет на София основателя на първия мобилен оператор „Мобилтел“ Красимир Стойчев. Създателят на групировката „Трон“ и участник в сдружението на едрия бизнес Г-13 заедно с убития шеф на „Мултигруп“ Илия Павлов и Васил Божков днес се занимава с производство на зелена енергия, уточняват от партията.

Стойчев беше популярно лице в медиите през 90-те години на ХХ век и началото на XXI и като издател вестниците „Стандарт“ и „7 дни спорт“, с участието си във фалиралата „Капиталбанк“, а по-късно със създаването на „Макс телеком“.

Бил е обявен като сътрудник на комунистическата „Държавна сигурност“ от Комисията по досиетата.

Кандидатурата на Стойчев се издига съвместно от „Партия на Зелените“ и гражданска платформа „Власт в Хората“ – политическия проект на Стойчев.

За последно Стойчев се появи в медиите, когато името му се изскочи в прочутия списък, открит в дома на Атанас Бобоков. До името му е записана цифрата 40 милиона.

Според Краси покойният оръжеен бос Младен Мутафчийскиму предложил „да се направи холдингова структура“, която да устои на нахлуването в родния пазар на европейски компании след присъединяването на България към ЕС. Това е причината името му да се свързва с Бобокови, напомня Лупа.

Най-четени