Connect with us

Timeline

Делян Добрев побесня след думите на премиера: Пак къса ризи! Отивам да говоря с Борисов и останалите

Published

on

Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев обяви, че подготвя ново предложение за отпадане на дерогацията за „Лукойл“, но от 1 януари 2024 година. Това той написа в своя Фейсбук профил.

Реакцията на депутата от ГЕРБ е провокирана от изявлението на премиера Денков, който бе категоричен, че „Лукойл Нефтохим“ не е нарушил нито един европейски регламент и нито един български закон“.

Добрев казва, че ще разговаря с лидерите на всички политически партии, подкрепящи кабинета. Той отново критикува премиера, заявявайки, че си „къса ризите“, за да ги защитава.

Целият текст:

Еврокомисар Макгинес заяви, че приветства „изключително силно“ желанието на България да премахне дерогацията на Лукойл за внос на руски петрол.

Утре ще подготвя ново предложение за отмяна на дерогацията от 01.01.2024 и ще разговарям с всички лидери подкрепящи правителството и по-конкретно Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.

Припомням, че дерогацията беше издействана от България по време на кабинета „Петков“. Тогава финансовият министър Асен Василев заплаши Европейската комисия да разреши на „Лукойл“ да ползва руски нефт до края на 2024 г. или страната ни ще блокира целия санкционен пакет. От това спечели само Лукойл – милиарди.

Днес излагацията пред ЕК продължи. Денков пак къса ризи какви пичове са Лукойл и как няма никакви проблеми с тях. Остана ли някой, който да не е разбрал кой поръчва музиката и кой играе казачока?

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени