Connect with us

Гербери

ГЕРБ със сигнал до Прокуратурата за заплахи и изнудване

Published

on

Общинските съветници от групата на ГЕРБ във Видин са подали сигнал до прокуратурата и областния управител за грубо нарушаване на закона, както и за действия, санкционирани в Наказателния кодекс, с които изборът за председател на Общинския съвет (ОбС) е незаконен, съобщиха от пресцентъра на партията в дунавския град.

На проведеното заседание на 24 ноември т.г. е осъществен контролиран вот с белязани бюлетини, се посочва в документа. Това е отразено в протокола по избора от представителя на ГЕРБ в комисията Тихомир Станчев, уточниха от партията.

В сигнала е посочено още, че отварянето на изборната урна и изваждането на пликовете се е извършило от Борислава Борисова и Тихомир Станчев в отсъствието на третия член на комисията Калин Петров. При отварянето на пликовете с бюлетини Тихомир Станчев е констатирал, че два от пликовете, съдържащи бюлетини за Светослав Славчев, са маркирани от вътрешната страна на капаците на пликовете с поставени точки с химикал. Председателят на комисията Борислава Борисова еднолично е определила за избран за председател на ОбС – Видин Светослав Славчев, се казва още в сигнала.

От ГЕРБ заявяват, че общинският съветник Иванела Илиева е била заплашвана и принуждавана да гласува по определен начин. Тя е трябвало да докаже, че вотът ѝ е правилен с поставяне на точка от вътрешната страна на капака на плика. Всички посочени в сигнала факти и събития са извършени публично пред длъжностни лица и граждани, присъствали на заседанието на ОбС, поясняват от ГЕРБ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени