Connect with us

Бай Ганьо

Екс-любовницата на Станишев се похвали: Аз уредих Гешев да дойде в Брюксел и да плюе Борисов

Published

on

Елена Йончева е инициатор на изслушването на Иван Гешев на 13 юни пред комисията LIBE за разследването на „Барселонагейт“, стана ясно от нейно интервю пред БНР.

„Групата се събира на извънредно заседание, а аз съм единственият български депутат, който членува в нея. Решението беше взето на редовно заседание, колегите ще бъдат запознати с дела, които се наблюдават от години, лично аз събирах информация от 2019 година по това дело, повдигнах този въпрос е внесох три сигнала в прокуратурата. Би трябвало оттогава да работи и се надявам да получа информация, ние сме под наблюдение от тази група от 2020 година, Бойко Борисов пъти е канен, но изпраща министри. За снимките с кюлчета също очаквам, представители на групата вече бяха в България и пак ще бъдат“, оповести евродепутатката от БСП.

Тя обясни, че заседанията на комисията винаги са закрити.

„Очакваме да получим информация за разследванията, ще питам защо чак сега и очаквам откровен отговор, но важното е тази информация да излезе, а не да стои в шкафчета. Нашият имидж не е голям, и това че имаме проблем с върховенството на закона се знае. Ще искаме разследванията, които наблюдаваме, да се изяснят. Евродепутатите са запознати отдавна, но и европубликата е запозната, аз съм давала много интервюто в „Политико“, „Гардиан“ и други, в контакт съм с испанския главен прокурор, който работеше по „Барселонагейт“ и от него получихме информация, че делото не е прекратено в Испания, а само е прехвърлено в България, защото сме били уж напреднали“, твърди Елена Йончева.

Че не институцията е инициатор на изслушването на Борисов, беше обяснено преди няколко дни и от Андрей Новаков пред „Bulgaria on Air“. Той беше категоричен, че Борисов не се крие като отказва да даде имунитета си доброволно заради разследването по „Барселонагейт“.

„Борисов не се крие и не е човек, който може да бъде скрит. Но след като Нинова активно се е заела със съдебната реформа и раздаването на справедливост, всички могат да си отдъхнат. Тя е човек, доказал се назад в прехода, че разбира от тази работа. Считам, че Борисов и всеки от ПГ на ГЕРБ може да е спокоен, защото знам, че са застанали с името и лицето си за това, което правят за България. Очевидно е, че г-жа Нинова е претърпяла катарзис през последните 2 седмици“, коментира евродепутатът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени