Connect with us

(О)позиция

Кандидат-кметът на ПП и ДеБъ вие от унижение: Заради такива като този, днес в Украйна избиват хора

Published

on

Източник: Явор Дачков, filternews.bg

Една малка медитация върху кандидатурите на ПП-ДБ за кмет и шеф на общинския съвет на София, които бяха представени.

Кандидатът на най-яростните антикомунисти, които съдят журналисти заради реплики по адрес на Народния съд идва по кръв от хората, реализирали Народния съд. Той е дете на Репресията (както биха написали Калин Янакиев, Теодора Димова и Георги Господинов, както и всички колумнисти на „Дневник“ и „Дойче Веле“ по едно и също време, ако беше издигнат от ГЕРБ, БСП, ИТН и всичко, което не е умно и красиво). Васил Терзиев е времеубежището на комунистическото резоньорство, намерило подслон във високите технологии и западните кинти. Което е комично на фона на техния бесноват антикомунизъм, който тези дни провъзгласи Хитлер за голям държавник в сравнение с Путин (цитирам статия на седесар в антипутинистки сайт). Васил Терзиев и внукът на Пеко Таков са поднасяли цветя от деца на паметниците на партизаните по големите комунистически неподвижни празници – 9 септември, 7 ноември, 1 май и подвижните панихиди – Брежнев, Черненко, Андропов. За разлика от Васил Терзиев, Иван Таков остана верен на произхода си и е шеф на БСП – София. Васил изведнъж се оказа честен милионер, но по стечение на обстоятелствата все така се получава, че произходът има нещо общо с милионите.

Моя много близка приятелка се пошегува с мен, защото пиша на Мак и живея в центъра на София под наем от десетилетия, но не станах милионер като онези, които са тръгнали от гаражите с един скапан уиндоус. Терзиев е кандидат на антикомунистите, които мислят съвсем сериозно, че неговата фамилия е унищожила България и подлежи на лустрация. Ако той беше базисно почтен човек, нямаше да предаде собственото си минало и да се яви като кандидат на хората, които смятат това минало за зло. Много е просто. За него, което личи и от интервютата му, това въобще не е тема. Той е повърхностен човек, който говори с клишетата от „Капитал лайт“, реколта 2010-та година, които са нещо средно между естетика за по-претенциозни начинаещи мутреси и прохождащи джендър-подражатели, които намират в правенето и яденето на мекици и „домашни“ баници уникално преживяване. Просто потрес. По-лошата новина е, че Терзиев е успешен бизнесмен и идва от Ай ти сектора, което е обратното на политиката. Искам да кажа, че всички вицове за програмисти трябва да ги умножите на квадрат. Това са неадекватни хора, без никаква връзка с реалността, но с достатъчно нахални амбиции да ви я конструират, както се пишат програми и се местят абстрактни пари. Няма по-лоша кандидатура от тази. Вярно е, че ще спечели всички идиоти, които са готови да дадат 10 лева за мекица и пет за топка сладолеo в докторската градина, но не е сериозно да давате на този изперкал манталитет да управлява. Не столицата, а входа на блока. Това е психология фантастика (както казва един добър приятел специалист), тя фантазира илюзии и ги пробутва за реалност. В Украйна поради тази проста причина измират стотици хиляди млади хора от година и половина насам.

Това е психологическо бедствие и трябва да се гледа като пандемия. Или като филм за зомбита. Те са тук и са ни тръгнали. И трябва да ги спрем, за да оцелеем. До там са стигнали нещата. Никакви митологии за успех не ми пробутвайте повече. Видяхме Кирил и Асен от Харвард. Първият син на ДС, вторият от ЛГБТ+ общността. Разказаха ни играта само за 6 месеца управление и го повтарят сега, въпреки късото време, което им е дадено. Това са робокопи на усвояването. Има някаква психопатия, която трябва да се спре навреме. Двойката Васил Терзиев-Борис Бонев за София повтаря същия модел. Нарцистични фантазьори, които изглеждат много симпатично на екран и които нямат абсолютно никакво понятие от същината на работата за която искат да ги изберем на свободни избори ни прелъстяват с клишета от американски филми и малоумния формат ТЕД отпреди десетилетие. Това е долнопробна измама. Ромите по телефона го играят по-талантливо и проявяват по-голяма изобретателност. Тези повтарят Кирил и Асен, което вече е обидно. Очевидно е, че потомъка на ДС Терзиев иска да става министър-председател, а София е само трамплин. Харчи много пари за реклама и подмолно събиране на данни през Наталия и старите хватки на Кеймбридж аналитика и се е амбицирал да вземе властта. Сега в София, скоро и в други градове. Както каза Кирил Петков в оня запис, пуснат от Радостин Василев: Питах Васил, който ще ни е кандидат за София, какво ще каже за общо управление с Бойко Борисов, обясних му ситуацията и той ми отговори: аз бих взел сделката“, цитирам по памет. Тук става дума за аналфабети, хора без капка култура, чувствителност и човечност. Подражатели на американски филми и сицилианската долина, които искат да управляват едно що годе нормално и домодерно общество (последното е от малкото му достойнства) и да го модернизират в синхрон с евроатлантическите ценности. Не, благодаря! Не бих гласувал за тази постна мимикрия на старата и нова левица – ДС и ЛГБТ+, която минава за дясна в синя София. Не толкова поради последното, а защото и двамата не стават за позициите, за които се кандидатират. Всички предложения и реализации на Борис Бонев за София са тежка щета – напълно неадекватни, непрактични и кошмарни за града. Неговата сила е само лесният негативен пиар, който паразитира върху очевидните слабости на сегашното управление. Терзиев няма никаква представа за работата, която иска, а и не го интересува. Той се е засилил да става премиер и да обнови замрялата промяна. Няма харизма, няма и кой знае какъв ум, нито понятие как се управлява град, камо ли държава. Изглежда симпатично и има всички шансове да спечели.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени