Connect with us

Timeline

Унижиха публично Терзиев: Некадърност ли е какво е?! София заприлича на…

Published

on

Знаете ли къде се намира Клондайк? И какво е? Отдавна има Гугъл, лесно ще разберете – освен ако не сте чели книгите на Джек Лондон, няма начин при това положение да не знаете. Само че Клондайк вече не е там, където пише Джек Лондон. В София е. И е побългарена – защото в София се търкалят клони навсякъде. Търкалят се от повече от една седмица, след като понаваля сняг в края на ноември и стана „олеле-малеле-божичко“. А около България е пълно с примери за далеч по-лоши неща от ноемврийския ни сняг – дори от този уикенд.

Г-н Терзиев, г-н кмете, абсурдно е. Освен ако няма някаква скрита политика за осигуряване на дърва за огрев, ситуацията в София е трагикомична. Колко точно време ще трябва, за да се почистят тези клони и дървета? Или ще чакаме да мине зимата и да се стопят – ами няма! Както хубавичко са струпани и понатрупани, ще дойде следващата климатична изненада, примерно ще духне вятър и тези добре струпани клони тук и там ще се разхвърчат. Ще стигнат и до канализацията и тогава реките ще закарат София в Атлантида. Не знам какъв е проблемът – саботаж към новия кмет ли е, некадърност ли е, но е крайно време да се изясни и реши. Иначе става още от същото – недомлъвки и оправдания, оправдания и недомлъвки.

Днес, като за първи ден от работната седмица, отивам към офиса на редакцията. Пеша – помагам за по-чист въздух, а и на краката си да не атрофират.

Ще походя достатъчно и ще мина през локации, където цяла седмица гледам прекършени клони и дървета, стоящи и чакащи някой най-после да ги отнесе. Някой, който си получава заплатата, защото гражданите плащат данъци. Все още! Та докато минавам, ще поснимам (днес, 4 декември, 2023 година), да се види кое как е – ако г-н Терзиев още не е видял и разбрал, че бързо реже клона, на който седна с под 5000 гласа аванс. Няма 100 дни толеранс, за съжаление – времето е променливо, за 100 дни пак ще завали нещо и то неведнъж.

Автор: Ивайло Ачев, Actualno.com 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени