Connect with us

Нюзрум

„Давам ви точни три дни“: Денков разгневи свой министър, нареди спешни проверки в болниците

Published

on

Спешни проверки в големите държавни болници, чийто принципал е министърът на здравеопазването, е наредил премиерът акад. Николай Денков.

Министър-председателят настоява до 8 декември да се установят всички нарушения и недобри практики в големите държавни лечебни завадения. Резултатите да послужат за предприемане на конкретни препоръки и мерки от страна на Министерството на здравеопазването за подобряване на управлението на болниците и грижата за пациентите, на базата на общи и равностойни критерии за всички.

За да се осигури максимална прозрачност за гражданите, пълните доклади с резултатите от извършените проверки трябва да бъдат публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването, наредил премиерът.

Новината за спешните проверките идва, след като стана ясно, че е сменен директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров заради одит, който е доказал лошо финансово състояние и финансови нарушения. За поста му е посочен д-р Константин Димов от УМБАЛ „Св. Ана“ в София, но официална информация от МЗ няма.

Преди време избухна скандал и в „Майчин дом“ с искания за оставка на директора проф. Иван Костов заради проблеми с управлението и заради получени огромни заплати.

Министерството направи одит, но проф. Костов продължава да е на поста си.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени