Connect with us

Олигархия

Изтече скандална бележка! Кирил Петков и Христо Иванов наградени с 60 000 лева от адвоката на Божков

Published

on

Доверен адвокат на Васил Божков е сред 10 от най-щедрите дарители за предизборната кампания на “добрите сили” от ПП-ДБ, научи Breaking.bg.

Става дума за Стоил Моллов, който според регистрите е дарил 60 000 лева за кампанията. Адвокатът се нарежда на четвърто място сред най-щедрите спонсори, след газовият барон Сашо Дончев, дал половин милион лева, Георги Андонов със 100 000 лева и Стоян Манчоров с 85 000 лева.

Стоил Моллов стана известен покрай знаково дело, точило се цели 9 години-Банка ОББ срещу Васил Божков.

Девет фирми на Божков – шест от тях с имена „Сигнус“ и добавка от 1 до 6, „Дейтона 2007“, „Ай Си Ти“ и „Интраком“ –теглят кредити на стойност 28 млн. евро от ОББ.

Понеже не могат да предложат надлежно обезпечение, обезпечител със своите активи става десета фирма – „Национален хиподрум“ АД. От кредитите не върнат и лев.

След като кредитът изпада в просрочие, банката започва да си търси обезпечението. Междувременно обаче въпросното „обезпечение“ е обявено в несъстоятелност и му е назначен синдик. Той се казва Стоил Моллов, а ролята му е повече от… перверзна, защото по-късно ще се яви в ролята на ищец и ще настоява за отпадане на ангажимента „Национален хиподрум“ АД да покрие кредита с продажба на своите активи, пише тогава “Банкеръ”. След 9 години “шиканиране” на процеса и скандали със съда, в края на 2017 година ВКС решава спора окончателно и присъжда хиподрума на ОББ. Окончателното приключване е през 2020 година.

Според търговския регистър адвокат Моллов е собственик или в управлението на 11 фирми и вероятно това обяснява голямата му щедрост към “добрите сили”.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени