Connect with us

Гербери

Деси Атанасова взриви ефира с признание за Денков: Лично ми обеща, че няма да го направи, но уви

Published

on

„Ситуацията с уволнението на директора на „Пирогов“ е конкретен повод, но причините са други и те са, че партньорите от ПП-ДБ трябва да спазват уговорките, без значение дали касае глобалните теми – за Конституцията, за Шенген, за еврозоната, за бюджет, за законодателна или управленска програма, или една тема като тази в случая, която е просто повод“. Това заяви в ефира на bTV председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Темата здравеопазване вълнува пленарната зала на Народното събрание в последната седмица – и с избора на шеф на НЗОК и нейния подуправител, и с това, че беше ясно, че одитният доклад, който ползва министърът на здравеопазването, първо – проверката беше започнала след един случай със секретар или съветник на министър на отбраната. Това беше поводът тя да се възложи. И второ – защото този одит не показа съществени неизпълнения на дейността на болницата. 

Болницата е финансово стабилна. Ден след като този одит беше представен на здравния министър, той заяви, че не вижда причина за уволнението на шефа на Пирогов. Това беше тема за разговор между нашите парламентарни групи, защото си дадохме ясна сметка, че не следва да има никакви трусове повече в сектора здравеопазване. Обикновено не желая да коментирам личните си разговори“, заяви тя.

„Лично съм говорила за това с премиера Денков, той лично ми обеща, че няма да се уволнява шефа на Пирогов, но едва ли решенията се взимат от него. Ние от ГЕРБ сме хора с голям политически опит, били сме в коалиции, трябва да държим на думата си, тъй като всяка дума има последствия.

Бюджета като такъв представен от Министерския съвет не срещна одобрение от нито една парламентарна група. Колегите биха го подкрепили, защото е излъчен от техния финансов министър. Ние сме всички бележки относно бюджета на държавата. 

Не съм чула нито един икономист или финансист да е казал една добра дума за този бюджет. Сега се налага на целия парламент да поправя лошото законодателство на министерския съвет. Качеството на законодателството пада с всеки ден, защото няма единомислие“ , каза Атанасова и добави:

„Със съжаление отбелязвам, че качеството на законопроектите, които идват от Министерския съвет, е изключително лошо. Чух изобщо за началника на политическия кабинет на вътрешния министър Васил Кръстев, чак когато подаде оставка. Предполагам, че няма проблем даден кадър да е имал много работни места, коментира тя бивш шеф на кабинета на Калин Стоянов, който подаде оставка. 

Единствения министър които е в това правителство и е на ГЕРБ е Мария Габриел. Да отстраниш министър по причина Кирил Петков е необмислено. По повод протестите срещу БФС и твърденията за упражнено насилие от полицаи към протестиращи, тя заяви: „Оказа се, че има полицаи, които са превишили своите правомощия, но се оказва че има и футболно хулиганство“.

През първата сряда от месеца се внасят определени предложения за законопроекти и ние сме внесли такова, свързано с Лукойл. Вчера казахме ясно, че сме поели ангажимент как ще процедираме оттук нататък. 

Нямаме ултиматум към ПП-ДБ, искаме диалог и обмисляне на действията им, завърши Атанасова. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени