Connect with us

Гербери

Борисов обяви: Който се е прицелил в „Пирогов“, кабинетът му пада! Вчера Асен Василев ме молеше

Published

on

„Твърдението, че ГЕРБ иска да събори правителството е пълна глупост“. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Към този момент има един действаш документ между Николай Денков и Мария Габриел, по който се назначава министрите, зам.-министрите, областните управители и именно тези назначения свързани с изпълнителната власт. В този въпросен случай с „Пирогов“, как един съветник от друга партия се държа непристойно“, каза той.

Бившият премиер говори и за скандала с уволнението на началника на „Пирогов“.

„Трябва да разкажа малко. Нарочиха този човек след един скандал с общинския съветник. Аз не го познавах. След като го нарочиха, вицепремиерът ни постави този въпрос на премиера, че не сме съгласни със смяната му. Действахме, както досега“, изтъкна той.

И уточни, че с Асен Василев и Христо Иванов са се разбрали за назначенията в регулаторите.

„Десислава Атанасова се обади на Денков, за да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения не са правилни и ние няма да ги допуснем“, разкри той.

„Вчера Асен Василев лично ми се обади и ми каза, че това е глупост“, обясни Борисов.

„Не правим бойкот. До този момент решенията на МС са най-меко казано слаби. Затова се налагаше в парламента да коригираме и да поемаме тежестта на Министерски съвет – със земеделците, със енергетиците, в отбраната.

Затова казвам, че и така солидарно бихме приели дерогацията. Ще послушаме акад. Денков, аз съм само един доктор на науките, и ще бъдем много работливи в парламента“, сподели още той.

„С ДПС имаме общо що касае общо Украйна и бюджета. Опорки са думите, че ние с тях сме една коалиция, както са ПП и ДБ“, отсече председателят на ГЕРБ. И добави, че ако партньорите им в сглобката са искали да се подпише коалиционно споразумение, са имали стотици възможности за това.

„Чакаме един наш зам.-министър 5-6 месеца да бъде назначен в здравеопазването, а се омита шефът на „Пирогов“ с една заповед“, негодува Борисов.

„Считам, че когато нещо е толкова паянтово и е направено за първи път в света, ние демонстрираме висша политическа способност да управляваме помежду ни. Показваме си есемесите на нашите симпатизанти, защото те удивително си приличат“, уточни той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени