Connect with us

Парламент

В НС ВРИ И КИПИ! Цончо Ганев недоволства: Кой изобщо даде думата на „розовите понита“?

Published

on

Въпреки че ГЕРБ влязоха в пленарна зала днес, а депутатите трябва да гледат проектобюджета, депутатите не се захванаха с работа, а с разправии.

Първо соцлидерката Корнелия Нинова отправи остри упреци, че депутатите не знаят какво са гласували като дневен ред.

Шефът на БСП се възмути, че първо ще се гледат данъчните закони, а после големия бюджет, което противоречи, според нея, на всякаква логика.

Настимир Ананиев обаче пресече ентусиазма на Нинова, катко заяви, че това е изкуствена атака и няма смисъл от излишни напъни от страна на БСП.

Малко по-късно лют скандал избухна между лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и Явор Божанков от ПП-ДБ.

Костадинов отново атакува управляващите, като ги обвини, че не се грижат за българите, „а само за украинците, и то за украинците в Украйна, защото там има и българи.“

В декларация от трибуната, шефът на „Възраждане“ констатира, че Шенген, Еврозоната, мечтите за стандарт на живот на гражданите отекли в канала и поиска оставката на правителството „Сорос Денков“.

Било напълно ясно, според Костадинов, че „на нас не ни е нужно природно бедствие, война или пандемия, а кабинет на „Сорос Денков“, за да бъде унищожена България.“ На реплики от страна на Явор Божанков, излезе Цончо Ганев и се възмути, че е дадена изобщо думата на „розовите понита“.

Той отправи отново ирония към ПП-ДБ, включително с обидни подмятания.

Разгневен, Явор Божанков изскочи на трибуната и атакува председателя Росен Желязков, като го обвини, че не е прекъснал Костадинов и води заседанието в нарушение на правилника.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени