Connect with us

Нюзрум

Стефан Янев свали усмивката на Цветанка за секунди: Такъв разговор не съм водил с Нинова! Това се решава в партиите, а не…

Published

on

Бившият служебен премиер, военен министър и депутат Стефан Янев отрече да е коментирал коалиция с Корнелия Нинова и БСП.

В сряда Нинова обяви, че се е срещнала с 16 партии, с които левицата се е коалирала на местните избори, за да обсъдят резултатите, а после ще търси формула за създаване на голям ляво-център-патриотичен фронт.

Ако госпожа Нинова е решила да прави такъв фронт, аз го научавам от вас. Такъв разговор не съм водил с Нинова. Въпросите за съвместна политическа дейност трябва да се обсъждат в самите партии, каза той водещата на „Лице в лице“ по Би Ти Ви Цветанка Ризова. Той лично не бил участвал на първата среща с Нинова. На нея е бил бившият депутат от партията на Янев Георги Самандов, но тогава не са били водени разговори за бъдеща коалиция, стана ясно от думите на Янев.

„Български възход“ и БСП обсъдили и възможността левицата да е носител на въпроси на хората на Янев в парламента. Партията на Янев имала и следваща покана, за да се обсъди бюджета, но той отказал, защото все пак партията му не е в парламента.

С това вето президентът иска да се позиционира в политически или по-скоро в план, в който да говори на българските граждани, че част от мотивите са насочени в защита на българските интереси, коментира той ветото на президента Румен Радев над споразумението за даряване на старите бронетранспортьори на жандармерията на Украйна. Той не бил чувал те да са ползвани у нас, но подобен тип машини са нужни, предава „24 часа“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени