Connect with us

Нюзрум

Уволнен МВР шеф припомни чутовен скандал: ПП ги уволни, а сега ги направи началници, чакам си реда и аз

Published

on

Участници в скандала с „голите проверки“ в пловдивски дискотеки днес са началници в районни управления. Вижте кои бяха назначени за началници на пловдивските районни управления, имаше масова смяна седмица преди изборите. Хора, участвали и имащи „определящо отношение по реда и начина на извършване на проверките в дискотеките“ вече са на важни постове. Това не е случайно.

Това разказа Васил Костадинов, един от полицейските началници, които бяха сменени при рокадите, извършвани от новото ръководство на МВР, пред Би Ти Ви.

Още с назначаването на Васил Кръстев за началник на кабинета на новия МВР министър Калин Стоянов през лятото, в системата започват уволнения и смени на МВР директори, припомниха от Би Ти Ви. 17 от 28 областни началници бяха сменени, а покрай скандала с протестите срещу МВР и последвалите обвинения за полицейско насилие се оказа, че те са преназначени в специално звено.

„Първият, който бе преназначен и единствен за момента е уволнен, по мое мнение, с измислени аргументи и умишлено преиначени факти. Това звено функционира през чл. 33 от Закона за МВР – министърът на вътрешните работи може да разкрива неограничен по брой щатове и да назначава като титуляри ръководни служители, които да подпомагат дейността му“, обясни бившият началник на полицията в Пловдив. Самият той попаднал в звеното в началото на август – бил преназначен в звеното временно, за година.

„Министър Калин Стоянов ми се обади няколко дни преди това и ми каза, че около мен има доста напрежение и по тази причина трябва да мисля дали може да работим заедно. С останалите 17 колеги е подходено по същия начин. Те, за разлика от мен, са викани в кабинета му и им е казано, че около тях има напрежение. На мен не ми даде подробности. В последствие бе изтъкнато, че причината за недоверието към мен е случаят в Цалапица“, обясни уволненият началник. Разговорът е 4-5 дни след убийството в пловдивското село. „И до ден днешен твърдя, че действията на полицейските служители по случая са достатъчно отговорно извършени, така че в максимално кратък срок да се открият извършителя и трупа при редица неизвестни обстоятелства, както и при много заблуждаваща информация, която да даде възможност на сочения за физически извършител да избяга“, настоя той.

Костадинов очаква да бъде върнат на работа, въпреки че е дисциплинарно уволнен. Причината за отстраняването му е, че е утвърдил изплащане на 14 лв. началника на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев. В заповедта за уволнение пише 16,80 лв. дори сумата не са си сметнали, казва е той. В заповедта да уволнение не пише нищо за Цалапица.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени