Connect with us

Нюзрум

Демерджиев размаха пръст на Калин Стоянов: Ако имаш доблест и чест, си тръгни сам

Published

on

Ако има доблест и чест, министърът на вътрешните работи трябва да си тръгне сам, а не да чака някой да му иска оставката. Това заяви пред  журналисти в Смолян бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Коментарът му е по повод исканата оставка на вътрешния министър Калин Стоянов от представители на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) след протеста в София миналата седмица срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС). Според Демерджиев е крайно време вътрешният министър да поеме своята отговорност за „недопустимото си поведение“ по време на протестите на футболните фенове. 

Вътрешният министър очевидно подцени ситуацията и заяви, че нищо особено не се очаква, всичко е наред, всичко е под контрол, коментира Демерджиев. Според него подобна операция би трябвало да се планира внимателно, да се създаде координационен щаб, събирайки всички отговорни институции, да се проучат възможните сценарии за протеста. Всичко това не е свършено, според бившия вътрешен министър.

Демерджиев е на мнение, че е странно, че дори на следващата сутрин, министърът е продължил да твърди, че нищо необичайно не се е случило и всичко е нормално.

Едва когато му се поиска оставката, положението стана много сериозно, превърна се в погром и той за пореден път се скри зад гърба на служителите си, което за мен е абсолютно неприемливо, заяви Иван Демерджиев, цитиран от БТА. 

Според Демерджиев е тревожно, че министър-председателят Николай Денков не може да иска и да получи оставката на собствените си министри. Българската общественост беше излъгана, че тези министри са излъчени от мандатоносителя ПП-ДБ, а очевидно немалка част от министрите са излъчени от други участници в тази коалиция или сглобка, смята Демерджиев. Той коментира, че двама ключови министри, а именно тези, които организират изборите – на вътрешните работи и на електронното управление, по думите на самите представители на ПП-ДБ, не са техни. Възниква въпросът чии министри са те и чий интерес са обслужили по време на тези избори, заяви бившият министър.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени