Connect with us

Нюзрум

След като голям шеф изхвърча от МВР, министърът бързо му намери заместник

Published

on

Главен комисар Димитър Кангалджиев е назначен за заместник-главен секретар на МВР. От септември 2023 г. той беше временно поставен на длъжността, съобщиха от вътрешното министерство.

Досегашният титуляр главен комисар Станимир Станев е освободен от длъжност на основание на чл. 226, ал. 15 от Закона за МВР – когато служебното правоотношение е възникнало, след като назначеният държавен служител е упражнил правото си на пенсия – по инициатива на органа по назначаване.

От справка на сайта на МВР става известно, че Димитър Кангалджиев започва работа в системата на МВР през 2005 г., като заема длъжността разузнавач първо в отдел „Криминална полиция“ при Столичната дирекция на вътрешните работи, а по-късно – в отдел „Контратероризъм“ в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). В периода 2010 г. – 2015 г. е началник на група „Криминална полиция“ при Районно управление (РУ) – Костинброд, след което, до 2016 г., е началник на РУ – Ботевград. От 2016 г. до 2019 г. заема поста началник на сектор в отдел „Криминална полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“. От 2019 г. поема поста началник на сектор в отдел „Специални операции“ в ГДБОП, а от 30 май 2021 г. до 27 септември т.г. е заместник-директор на главната дирекция. Преминал е допълнителни курсове и специализирани обучения, награждаван е многократно за постигнати високи резултати в служебната дейност.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени