Connect with us

Нюзрум

Стефан Янев се мазни на президента, сочи с пръст депутатите: Не са доразбрали проблема

Published

on

„Самото решение е гласувано много бързо, в рамките на един ден, което не е позволило на хората и в ресорните комисии, и в зала, според екипа на президента, да разберат същността на проблема и дали тази техника би била необходима на МВР в случай на кризи, аварии и охраната на границата“. Това заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев в предаването „Твоят ден“ по Нова нюз по повод ветото на президента върху предоставянето на бронирана техника на Украйна.

„Случаят не е толкова заплетен, по-скоро се насочва един технически дебат, чисто експертно да се каже накъде вървим и защо и как да се направи това дарение или да не се направи“, заяви Янев. Според него чисто политически въпросът за предоставянето на военна помощ за Украйна не стои на дневен ред, а основният акцент трябва да бъде състоянието на българската армия и грижата на политиците за гражданите.

Според Стефан Янев предлаганият за 2024 г. бюджет на държавата не е балансиран. „Този бюджет залага на определени социални плащания, които ще бъдат компенсирани със заеми, което поставя лоша перспектива пред страната. От друга страна, в този бюджет, въпреки гръмките защитни тези на някои от управляващите, не създава предпоставка за развитие на българската икономика“, заяви Янев.

По думите на Стефан Янев отбраната е недофинансирана в последните 15-20 години. Не е имало системно обновяване и балансирано да растат способностите на българската армия“, заяви Янев.

Лидерът на „Български възход“ коментира, че представител на партията е присъствал на срещата, инициирана от БСП, но на нея са били отчетени резултатите от местните избори, където е имало съвместно участие. „На тази среща не е ставало въпрос за обсъждане на общи позиции, ценности и визии за бъдещи коалиционни действия. Към момента не водим такъв тип разговори“, заяви Янев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени