Connect with us

Timeline

Мъжката секретарка на Нинова гледа и не вярва на очите си: Никога не е имало подобна ситуация в държавата! Лишиха БСП от…

Published

on

Сглобката се събра за ускорено влизане в Шенген и Еврозоната. Оправда състава си с промяна на Конституцията, за която един от лидерите изрично покани и ДПС. Сега се оказва, че всичко е заради регулатори и властови позиции. Това не е управление с общественополезна цел, а с цел дългосрочно овладяване на власт. И то по антидемократичен начин. Никога не е имало подобна ситуация в държавата. Лишиха опозицията от абсолютно всички комисии в парламента. Изхвърлиха ги от избора на всички държавни, регулаторни, съдебни и контролни органи. Абсолютен прецедент. Нарушиха всякакви принципи и баланси. Действат силово и мутренски. Управлението им е антиевропейско и антидемократично по своя характер. Без всякаква морална компонента. Правят се на опозиция едни на други, но в рамките на един и същи управленски конструкт, което е измама само по себе си.

Опозиционните партии, неправителствени организации, демократично мислещи структури и хора от целия спектър трябва постоянно да сезират европейските и международни институции, посолства, регионални и световни организации за случващото се у нас. Персонално и поименно за лицата от Сглобката, за безобразията, които творят в момента с погазването на европейските демократични принципи, конституционните норми и традиции. Дори сега и веднага да няма реакция, това ще се натрупва. И ще му дойде времето за реакция. Количествените натрупвания водят до качествени изменения. И заради нарушаването на базови консенсуси и баланси трябва да си понесат и съответната отговорност.

От Фейсбук профила на Калоян Методиев, политолог

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени