Connect with us

Гербери

Професор от ГЕРБ хвана в грозна лъжа здравния министър и обяви съдбата му

Published

on

Министърът на здравеопазването Христо Хинков не се справя и след ротацията няма да е министър.

Това заяви в „Денят започва“ Костадин Ангелов – депутат, ПГ ГЕРБ – СДС, председател на Комисията по здравеопазване. Той подчерта, че министърът е отговорен за провала с детската болница, заради липса на административен капацитет за вземане на решения, за провала на редица проекти, сред които по ПВУ.

„Там загубиха 170 млн. за Протонния център, защото в Министерството на здравеопазването спят зимен сън“, посочи Костадин Ангелов.

Бившият министър на здравеопазването нарече скандала с освободения директор на спешната болница „Пирогов“ д-р Валентин Димитров „политическо отмъщение“ и „разправия по болшевишки“.

„За „Пирогов“. Защо позицията ни е такава? Не се борим за постове. Този директор е назначен от правителството на Кирил Петков. Ние винаги сме защитавали българските лекари, както и стратегическите болници. Това направи д-р Димитров. Преди време той защити лекарите и сестрите в „Пирогов“ от арогантното поведение на един съветник в Министерство на отбраната, което той направи публично достояние.

Сега виждате политическото отмъщение за това. Партията ПП-ДБ, чието верую е свободата на словото, демокрацията, плурализмът и т.н., наказва един човек, който защитава лекарите и който си е позволил да говори публично. Ето това ние наричаме политическа репресия“, заяви Ангелов.

Според него в одитния доклад за състоянието на болницата има събрана много информация, голяма част от която е невярна.

„Не е вярно, че е лошо финансовото състояние на „Пирогов“, нещо което каза министърът. Това е лъжа. Болницата е на печалба. Второ обвиняват изпълнителния директор за обществени поръчки.

Защо? Всички решения за обществените поръчки се вземат от съвета на директорите, където Министерството на здравеопазването има свой представител.

Той е гласувал „за“ тези поръчки и не го е информирал за порочни практики. Този съвет на директорите е възложил на изпълнителния директор да ги изпълни тези решения, така че всъщност д-р Димитров няма вина. Защо не е освободен целият съвет на директорите?

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени