Connect with us

Парламент

Цирк в НС! Нинова нападна ДПС: Вчера изпълнихте поръчка на човек, който ви каза да станете и…

Published

on

Няма и 24 часа откакто БСП предложи държавният бюджет да бъде датиран след приемане на данъчните закони. Това е логиката. Всички вие обаче гласувахте против и настоявахте държавният бюджет да се гледа днес като първа точка.

Това заяви от трибуната на НС лидерът на БСП Корнелия Нинова, предава Блиц.

„Г-н Цонев ни каза, че нищо не разбираме, а днес какво ще ни кажете? Днес правите същото предложение като нас. Вчера изпълнихте поръчка на човек, който ви каза да станете и да кажете „еди какво си““, каза Нинова.

Тя каза, че още вчера е призовала разумът да надделее над лакомството и егоизма.

„Правя ново предложение, за да ви дам шанс поне веднъж в живота си, да бъдете последователни. Предлагам бюджетът да бъде днес 4-а точка. Да видя сега как ще гласувате“, каза Нинова.

Йордан Цонев реши да отвърне на личните обвинения, обиди и нападки по негов адрес от социалистката и се качи на трибуната за отговор:

„Не мога да бъда засегнат от хора, които нито гледат, нито слушат. Нямам желание да ви чета лекции. Това, което предлагаме ние е същото, каквото беше вчера. Да се  гледа преди второто четене на данъчните закони“, каза той.

„Няма го министърът. Питайте. Ако беше министърът тук, щяхме да гледаме държавния бюджет, а утре  да гледаме данъчните закони. Днес ще има бюджетна комисия“, уточни Цонев.

„Не мога да разбера на какъв език трябва да го кажа, за да ме разберете. Няма да ви вляза обаче в тона г-жо Нинова. Вие нито слушате, нито гледате. Мога да вляза в тона ви, но няма да го сторя“, каза той.

Дано г-н Свиленски сега, като си играе  с телефона, и да слуша“, каза Цонев, а от редиците на БСП се чу отговор: „Не си играя само аз!“.

„Излизам на трибуната, за да кажа на Свиленски това, което не е разбрал. Вчера, сряда, трябваше да гледаме бюджета на първо четене. Министърът беше тук и този план бе предложен на НС. Днес трябваше да гледаме данъчните закони“, каза той.

Цонев призна, че е знаел, че Асен Василев е на конференция и умишлено е направено разместването бюджетът да е вчера, а данъчните закони днес.

„Искате ли без министъра да почнем бюджета? Не искате. Ние не искаме да правим прецеденти. Няма никаква диспропорция и липса на логика. Движим се абсолютно проследователно. Не хвърляхме боб да знаем колко време с какво ще се занимаваме“, заяви Цонев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени