Connect with us

Гербери

Борисов с разкритие за Асен и дерогацията: Ще си подавам оставката

Published

on

„Правих съвещания цял ден – не съм чул какво се е говорило от сутринта за „Пирогов“. Аз съм системен играч и системен политик. 

Това, което според мен е правилно да се направи  и ще се направи – след обяд в Здравна комисия да бъде извикан шефът на „Пирогов“ – така действа една правова държава“ – това заяви в кулоарите на Народното събрание (НС) лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Асен Василев вчера даде рецептата и аз я подкрепям“ – допълни той. БЛИЦ припомня, че в сряда финансовият министър заяви, че би поискал оставката на здравния министър.

Здравният министър Христо Хинков е здравен министър на „Продължаваме Промяната – Демократична България” (ПП-ДБ). В никакъв случай не е наш“, допълни той.

За данъчните закони Борисов пък заяви: „Престанете да ни вменявате неща, които не сме казали. Кога не сме били в зала, за да кажем, че ще влезем.

Вчера Василев дойде и направихме корекции, каквито искахме. Днес ще гласуваме данъчните закони. Ще го подкрепим въпреки част от съпротивата на нашите депутати“.

За драмите с избор на председател на Столичния общински съвет (СОС) Борисов заяви: „Ако имаше нещо договорено, то щеше да има председател. Ние сме опозиция в София.

ПП-ДБ не са искали нищо от нас, за да има договорка. Не сме водили разговори, не сме разговаряли и не искам да разговаряме – те си играят с другите партии там.

Спукаха ни тъпанчетата, че имат екип с и него София ще цъфне и върже. Първата седмица имахме бой по улиците, а на втората сняг и още не може да се оправим от него“.

За дерогацията лидерът на ГЕРБ каза: „Трябва отново да стъпим на това, което каза Европейската комисия (ЕК). ПП-ДБ не бива да се притесняват, ако това влезе веднага. Ако дерогацията влезе веднага, то гарантирам, че ГЕРБ няма да мръдне от позицията си, а ако мръдне – ще си подавам оставката“.

Най-четени