Connect with us

Парламент

Дясната ръка на Слави взриви НС: Кирил Петков щъка като фикус. Борисов е мъж, който си държи на думата

Published

on

„Много сте готини колеги, удоволствие е да ви гледаме в този момент. Аз знам, че съм готин. Обичам ви, като правите такива неща. Едно е човек да говори колко сте жалки и се самонагаждате, друго е да си го направите сами“, така поде речта си от трибуната на НС лидерът на ПГ ИТН Тошко Йорданов.

Както вече съобщихме, Йордан Цонев огласи, че ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС са се разбрали относно дерогацията. 

Какво каза лидерът на ГЕРБ преди няма и 24 часа? Бойко Борисов каза: „Гарантирам, че ако дерогацията влезе веднага в зала, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си. Ако влезе, подавам оставка веднага““, цитира Йорданов.

Сега вие сте без лидер, защото той не е мека китка и ще си държи на мъжката дума и ще подаде оставка. Ако не я подаде е лъжец, мижитурка, вентилатор, фурнаджийска лопата, палачинка, която се обръща. Сигурен съм, че не е така. Той е мъж, който си държи на думата. Никога не е казвал едно нещо сутринта и следобед да каже обратното. Нямам такъв спомен“, заяви Йорданов.

„Имате партиен проблем и ако искате да не останете без лидер, гласувайте това, което трябва. Трябва да припомня и нещо за сглобката. Вчера наблюдавахме как заради шефа на „Пирогов“ ДПС бодоха Асен Василев. Той излезе и призова за оставка на министъра, защото иначе знаеше какво ще последва. Днес гледам, че има огромна радост от решението на Асен Василев в ПП-ДБ. Кирил Петков, който щъка от първи на втори ред се прави на фикус и не взима отношение по темите за разцеплението в партията им“, констатира лидерът на ПГ ИТН.

Йорданов обаче продължи да реди:

Г-н Делян Добрев пък който орева вселената за тази дерогация и лошите руснаци, интересно къде е в момента и защо не е в залата, а си изтегля сам предложението .Това е удоволствие днешното заседание. Хората го гледат и не може да избягате. Тая сглобка рано или късно ще се счупи и ще се отиде на избори“, смята той.

По думите му ДПС са  стабилни и няма какво да изгубят при един вот. ГЕРБ от своя страна губели, но и те имали немалка стабилност. Според него драмата ще е в коалицията ПП-ДБ:

Тая половинчица на залата с ПП-ДБ, съкратената коалиция Пе-Де, ще има сериозен проблем“, смята той. Тези му думи накараха залата буквално да прихне, а той благодари за предоставения сеир на опозицията.

„Оня пък бяга от залата – Кирил Петков. Той ще дойде утре с друго предложение“, смята Йорданов. Според него този сериал ще го гледаме и следващия път и може да присъди на тях „Оскар“ за малоумен филм.

На трибуната в отговор излезе Явор Божанков:

Трудно се разбираше Йорданов какво иска да каже. Какво обсъждахте? Вашия кандидат за кмет на „Възраждане“ и ИТН, който е пребил жена с ТЕЛК, за това ли ставаше въпрос? Понеже вие сте седнали там заедно двете групи, явно имате и една и съща идеаология. За това ли ставаше въпрос пита“, зададе въпрос Божаков.

Йорданов се почувства длъжен да отговори:

„Моля някой от новите господари на Божанков да му обясни, че когато се измесихме в сградата на партийния дом, сглобката реши как да нареди хората в залата“, каза той.

„Вие сте странна коалиция. Да не говорим, че въобще не трябва да сме в партийния дом. Вие сте комунисти и ви разбирам, че искате да си дойдете вкъщи, но ние, които не сме, мислим, че това не е Народно събрание а партийния дом. Ходете бройте петолъчки“, прати той.

Той обаче не свърши с това, а реши да заяде Божанков за това, че премина от редиците на БСП към тези на ПП и му обясни, че е едно да те сложат насила някъде, друго е доброволно да смениш мястото си в парламента и формацията си, а от второто на човек вече му се повръща.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени