Connect with us

Нюзрум

Гърми скандал: „Пирогов“ ще съди здравния министър, парите от сега си намериха предназначение

Published

on

Болница „Пирогов“ ще заведе срещу министъра на здравеопазването колективен иск за обида и уронване на авторитета. Това каза пред журналисти директорът на лечебното заведение д-р Валентин Димитров. Парите от делото ще ги дарим за детско здравеопазване в болницата, допълни той и уточни, че като частно лице ще заведе иск за обида, уронване на авторитета и клевета срещу министъра заради неговите изяви в медиите. Д-р Димитров не посочи конкретни обидни думи, използвани от министъра на здравеопазването.

„Докато в тази държава на болници като „Пирогов“ се прави оценка само във финансов аспект, здравеопазването ни ще куца, ние сме болница, която лекува тежко болни хора в животозастрашаващи състояния“, каза д-р Петър Атанасов, началник на Клиниката по вътрешни болести.

„Защо болницата е търговско дружество, попита лекарят и припомни, че от години настояват да се промени статутът на лечебното заведение. Докато получаваме пари само от здравната каса по клинични пътеки, които не са добре финансирани, какви финансови резултати се очакват от търговското дружество, попита още той. Статутът на болницата спешно трябва да се промени“, каза още той.

Разговорите за промяна на статута са внасяни и искани от всеки министър, откакто аз съм директор на болницата – около две години и половина, посочи д-р Димитров, предаде БТА.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени