Connect with us

Нюзрум

Мая Манолова не е на себе си от яд! Внесе иск в съда заради МОЧА

Published

on

Лявото обединение Левицата! и представители на палатковия лагер в защита на Паметника на съветската армия в столицата внесоха искане в Административния съд в София за спиране на изпълнението на заповедта на областния управител за ограждане на паметника, предава 19min.bg.

Според левицата тази заповед е незаконна, а ограждането на паметника е самоуправство. Съпредседателят на Левицата! Мая Манолова заяви, че с внесеното искане се настоява за спиране по изпълнението на ограждането на паметника на съветската армия, по неговото обследване и подготовката за демонтиране и за унищожението му. Манолова твърди, че всички действия са незаконни, защото се опират на заповед на главния архитект на София, в която без надлежни експерти, становища и експертизи се твърди, че паметникът е пред аварийно състояние.

„Не е ясно как е установено това предаварийно състояние, не е ясно кои са експертите, които твърдят това, изготвени ли са експертни становища и на кого са възложени. Твърди се, че това е политическа поръчка, която е възложена на архитектурно бюро, което е близко до партиите, които стоят зад районния кмет на Средец“.

Собствеността на земята, на която е построен монумента, също е спорна:

„Без да има каквато и да е била документация по изграждането на паметника, никакви актове за собственост, деактува се от публична държавна в публична частна – това са едни самоуправни действия, превишаване изобщо на правомощията на длъжностни лица. Ще настояваме своевременно да получим цялата документация от Столичната община и съдът да се произнесе, като преди това спре всички незаконни действия там“.

Най-четени