Connect with us

Нюзрум

И лудото бабе Мая Манолова скочи срещу Асен: Това е скандално!

Published

on

Това, което се готви от първи януари, е абсолютно несправедливо. То е скандално. Ясно е, че пари в държавата няма и ще вдигнат данък сгради и такса смет на всички граждани. Готвят се да събират осигуровки и от гражданските договори. С данък „донос“ и данък „бакшиш“ – също. Данък върху свръхпечалбите обаче не се предвижда. Банките издевателстват над гражданите. Така е и с оръжейните търговци, фармацевтичните компании и телекомите.

Това обяви днес лидерът на „Изправи се, България“ Мая Манолова. Подобен упрек към властта направи преди два дни и бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев.

Сглобката се провали, каза още Манолова пред БНР. „Хората са обезверени и не излязоха да гласуват на тези избори. Вината е на политическата класа. През последните години гласуваш за един, той се сглобява с друг.

Днес ГЕРБ започва тридневна конференция, а имаха месец парламентарна ваканция – време, в което да се съберат и да вземат съответните решения. Провалят заседание на НС, а заплатите им текат“, коментира бившият омбудсман.

Според нея Левицата, част от която е „Изправи се, България“, е направила добро представяне на изборите. „Имаме общински съветници във всички области. Имаме 32 кметове, избрани с наша подкрепа или в коалиция. Видя се, че там, където лявото е обединено, постигаме резултати. Резултатът на Ваня Григорова в София е много добър. По същия начин стоят нещата и в Русе, Шумен, Силистра, Дупница и Берковица. Важно е да има кмет, който да е различен от сглобката. Изводите са ясни – ако цялото ляво е под едно знаме, постигаме успехи.

Манолова коментира приликите с изборите през 2019 г., когато тя отиде на балотаж с Йорданка Фандъкова. „

Екипът на Ваня Григорова е длъжен да обжалва тези избори. Ще помогнем при подготовката на жалбата. През 2019 г. аз се изправих сама срещу модела „ГЕРБ“ в София, сега зад Ваня стоеше обединеното ляво. Ако намерим достатъчно аргументи, може да очакваме всякакво решение на Административния съд“.

Премиерът трябва да е по-обран, защото правителството се провали при подготовката на тези избори, отбеляза още Манолова.

„Приех много болезнено отмяната на машинното гласуване на първия тур. Хора от правителството дадоха повод това да се случи. Резултатите от изборите говорят кой е имал полза от премахване на машинното гласуване. Основната полза е за ГЕРБ.

Не подкрепям ЦИК, която малко лековато прибегна до тази крайна мярка. Няма никакви твърдения в справката от ДАНС, че е пипнат софтуера. Вижда се, че с машини няма как да бъдат откраднати 450 хиляди гласа, на хора, които са отишли да гласуват“, добави Мая Манолова.

Тя обаче не пожела да коментира новина номер едно от вчера – оставката на Мустафа Карадайъ.

Най-четени