Connect with us

Нюзрум

,,Възраждане“ искат касиране на вота в красив наш град! Заговориха за шокиращи кадри и нарушения

Published

on

“Възраждане” внесе жалби чрез ОИК в Административен съд-Монтана за обявяване на резултатите за избор на кмет на община Монтана и на общински съветници за недействителни, съобщиха от пресцентъра на партията.

Причината е множеството изборни нарушения и манипулации на изборния процес, които бяха оповестени и от националните медии и станаха ярък пример за това, как се правят избори в този регион. От политическата организация, освен че подадоха сигнали в полицията за купуване и продаване на гласове пред изборни секции в изборния ден, искат от съда и касиране на изборите, заради шокиращите кадри на изборни нарушения – като дописване на бюлетини и на превръщането на недействителни в действителни такива, отбелязване на преференции при броенето на бюлетините и др., които кадри обиколиха цяла България в дните след изборите на първи тур.

Много от сподвижниците и симпатизантите на “Възраждане” също настояваха за обжалване на резултатите в Община Монтана.

Обявените от Общинската избирателна комисия, резултати за кмет и за общински съветници могат да бъдат оспорени, единствено в съда, затова кандидатът за кмет на Монтана – Петър Петров подаде съответната жалба в административния съд за оспорване на изборите за кмет на Общината, както и кандидатът за общински съветник от “Възраждане” – Ивайло Иванов за оспорване на изборите за общински съветници. Делото следва да се разгледа в бързи срокове. Надяваме се на справедливост и ще защитаваме правата си докрай, като няма да спрем да се борим с изборните манипулации и нагласените избори.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени