Connect with us

Парламент

Денков смълча „Възраждане“: Ще си подам оставката, когато спрете да лъжете, което няма да е скоро

Published

on

Кога ще се извиниш на „Възраждане“, или ще си подадеш оставката? – с този въпрос, умишлено на „ти“ Цончо Ганев се обърна към премиера акад. Николай Денков по време на парламентарния контрол. Министър-председателят обаче бе бърз и остър в отговора си: „Ще си подам оставката, когато престанете да лъжете, което не знам дали ще бъде скоро“. С което си спечели овации от парламентарната група на ПП-ДБ, пише „24 часа“.

„Не съм искал забрана на „Възраждане“. Не съм искал да изчегъртвам партията. Това са лъжи. Никога не съм поръчвал на службите да правят нищо спрямо партия „Възраждане“, това са долнопробни лъжи и няма за какво да се извинявам“, отговори Денков на атаката.

А Ганев контрира, че очаквал такова обяснение, защото Денков е „министър-председател по документи на ДПС и ГЕРБ“. „Щяхте тях да премахнете от всякъде и в следващия момент отидохте и почнахте да обслужвате по всякакъв възможен начин и ГЕРБ, и ДПС. Това ви бе изчегъртването – да приемете всичко и да изпълнявате нарежданията на Борисов и Пеевски“, продължи обаче депутатът.

И отново обвини останалите, че били „жълтопаветни розови демократи само на думи иначе неотроцкисти и неолиберали“, които бленували за забрана и изчезване на „Възраждане“. „Хубаво е да се занимавате с шампоани, веро и сапуни, защото с обслужване на ГЕРБ и ДПС до никъде няма да я добутате. Оставка, днес“, продължи да беснее Ганев.

Денков върна топката като заяви, че хората трябва да слушат внимателно кой взима решения в полза на България. „Не съм сигурен, че „Възраждане“ следват тези решения, а следват решенията, които са в тяхна лична полза“, заподозря премиерът.

А Искрен Митев от ПП-ДБ, през процедура по начина на водене напомни как „Възраждане“  „вчера услужливо не гласуваха в зала, за да бъде избран зам.-председател на НЗОК“, намеквайки че са обслужили интереса на ГЕРБ и ДПС. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени