Connect with us

Нюзрум

Групичката на Мая Манолова се готви за нови избори

Published

on

Коалиция „Левицата“ остава заедно за европейските избори и за предсрочни парламентарни избори. След националната конференция на коалицията Костадин Паскалев е доволен, че „Левицата“ има своите представители в местната власт. Левицата в сравнение с парламентарните избори сега имат около 120 000 гласа, отчете Паскалев на брифинг пред журналисти.

„Той посочи, че коалицията гледа вече към следващите избори за Европейски парламент догодина. Моето очакване е и за парламентарни избори“, отбеляза той.

Левицата се обяви и за оставка на правителството.

Румен Петков заяви, че е имало атмосфера на общност и на воля за бъдеще. Местните избори бяха откраднати избори, манипулирани в продължение на месеци, посочи той. „Един правдив резултат на София и спечелване на местните избори от Ваня Григорова щеше да свали правителството и всички, които се противопоставиха на Ваня Григорова подкрепиха сглобката“, изтъкна Петков.

На днешното национално заседание бяха изразени мнения за консолидация на левите сили в България. „Левицата е единствената организирана партия, която се противопоставя на сегашния външнополитически пагубен курс за България. Резултатите от изборите за Левицата са достатъчно окуражаващи“, подчерта от своя страна Валери Жаблянов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени