Connect with us

Нюзрум

Костадин цъфна в Търново! Стовари тежък чук върху плещите на Асен

Published

on

Депутатите от „Възраждане“ няма да подкрепят проектобюджета за 2024 г. Това заяви във Велико Търново лидерът на партията Костадин Костадинов.

По думите му, не са ясни източниците на приходи, за да бъде обезпечена разходната част, а държавата е тласната към дългова спирала.

„Няма как да подкрепим какъвто и да е било бюджет, предложен от Асен Василев. Не се е случвало досега два пъти в моментите, в които е бил предлаган от него, няма как да се случи и трети път“, посочи лидерът на „Възраждане“.

„Големият въпрос е откъде ще дойдат парите? Това, че държавата изтегли 4,5 милиарда лева, в никакъв случай не ни успокоява, защото расте броят на несъбираемите вземания – за една година от 10 на 17 милиарда лева, което показва, че Министерството на финансите не си върши добре работата.

А, може би, показва друго, че Министерството на финансите нарочно не прибира вземанията, за да може да прибира по друг начин пари „под масата“ – не за държавата, а за хората, които управляват държавата, това са две различни неща. Иначе казано – виждаме просто един политически театър“, каза Костадин Костадинов.

Най-четени