Connect with us

Лайф или жизнь

Шокиращо: Стефан Янев сам подал сигнал, за да арестуват пияната му съпруга

Published

on

Съпругата на бившия служебен премиер Стефан Янев направи емоционално откровение по случай 37-та годишнина от техния брак. На 27 април, в навечерието на учредяването на новата му партия, Пенка Янева показа ретро кадър от дългия им съвместен живот, на който двамата са още млади и разкри, че е била подложена на сериозни изпитания по време на дългогодишни й брачен съюз.

“ 37 години, 32 жилища къде ли не, нов град, нова държава. Това не е един живот. На този ден преди 37 години Стефан ми каза, че животът ми с него няма да е лек. Спомних си го след години. Е, поне е разнообразен и интересен. Все едно цял живот съм на екскурзия. Съпругът ми е перфектен, търпелив, толерантен и спокоен. Пожелавам му здраве, успехи и държава като нашето семейство“, написа Пенка към снимка от семейния им архив.

Заради професията на Янев и кариерата му във въоръжените сили със съпругата му са обиколили почти целия свят. А тя го е следвала навсякъде. Бившият премиер се жени за Пенка, когато е на 25 години, като двамата имат и две деца – син Костадин и дъщеря Екатерина, които вече са ги направили щастливи баба и дядо на две внучета. Пенка Янева макар и в тянката на съпруга си, успяла да завърти свой собствен частен бизнес. Тя отдавна се утвърдила на пазара с недвижими имоти, управлява своя кантора, регистрирана на територията на столицата, която се занимава с посредническа и консултантска дейност при покупко-продажба на недвижими имоти, управление на недвижима собственост, оценка на недвижими имоти покупка, строителство и обзавеждане на обекти с цел продажба или отдаване под наем, комисионни и превозни сделки и други доходоносни начинания.

Вторият й бизнес е локализиран в провинцията, по-точно в Асеновград. Там фирмата извършва всякакъв вид търговски операции, производство и търговска реализация на различни хранителни и промишлени стоки и изделия, превоз на пътници и товари в страната и чужбина, външнотърговска дейност внос и износ, както и други.

Дългият им брак със Стефан обаче преминава и през своите критични моменти. През 2012 година Пенка има тежък сблъсък със закона, след като е хваната да шофира в нетрезво състояние. Осъдена е на 3 месеца условно с решение на Софийския районен съд след споразумение, в което е признала вината си, като преди това е била с предявена е мярка за неотклонение „подписка“. В нощта на 27 ноември 2012 година тя два пъти е спряна от полицаи за проверка, които и двата пъти установяват наличие на алкохол в кръвта.

В последствие Пенка арестувана в Осмо Районно Полицейско Управление в София за оказване на съпротива на полицейски служители. На 6 декември 2012 година делото се гледа по бързото производство в Софийски районен съд. Янева и прокуратурата сключва споразумение, като тя признава напълно вината си и се разкайва. Съдът постановява условна присъда от три месеца и отнемане на правото и да шофира моторно превозно средство за 6 месеца. По време на изслушването и става ясно, че в онзи период тя е приемала четири вида антидепресанти, предписани от психиатър, които е смеси в алкохол.

А втората полицейска проверка, която се случва във фаталната за нея нощ, е осъществена след подаден сигнал към МВР от нейния собствен съпруг Стефан. Тези разкрития поставят под съмнение отношенията между двамата съпрузи, но 10 години след скандалното дело Яневи са все още заедно.

Източник: в. „Ретро“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени