Connect with us

Нюзрум

И Стефан Янев изригна след скандала с машините: Оставка! Същите кодове ги предлагаха и на БСП в замяна на…

Published

on

Днес председателят на ДАНС Пламен Тончев представи доклад, в който се посочва изключително тревожна информация, касаеща възможни злоупотреби с кодовете на изборните машини. Службите съобщават за потенциални манипулации, както на предстоящия в неделя вот, така и на миналите парламентарни избори.

Днешният скандал на практика потвърждава съмненията за машинации с кодовете на машините, които от „Промяната“ предлагаха на БСП в замяна на политическо спокойствие.

След като изтече записът, в който Кирил Петков откровено призна за „ала-бала“ на изборите, стана ясно защо първата задача на „сглобката“ бе да овладее службите, а именно, за да се прикрият миналите и бъдещите изборни кражби. Два дни преди местните избори е ясно, че правителството се провали в организацията на изборния процес и че изборите в неделя няма да са честни.

Този грандиозен скандал не е само вътрешно политически. Той дискредитира България пред международните ни партньори и слага тежко имиджово петно, което ще повлияе негативно на бъдещи и настоящи инвеститори в страната.

В тази връзка ПП „Български възход“ настоява правителството, съставено на тъмно, тресящо се непрекъснато от скандали, да подаде незабавно оставка, а партиите, които го „сглобиха“ да понесат репутационната, моралната и политическата отговорност за подмяната на вота на българските граждани.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени