Connect with us

Нюзрум

Денков пусна мазната усмивка: Без ЦИК нищо не може да се промени

Published

on

Няма опасност машинният вот да бъде манипулиран. От това, което аз знам, няма абсолютно нищо, което да е притеснително освен това, че се използва цялата ситуация, за да се постави отново под въпрос гласуването с машини“, това заяви премиерът Николай Денков от Брюксел.

Фактите са, че в момента машините работят като принтери. Всеки като гласува може да погледне какво е излезнало като бюлетина, макар и излязло от машина, след това да го пусне в урната. Броят се тези бюлетини. Ясно е, че никой не може да бъде измамен по този начин, защото той вижда какво е пуснал като бюлетина и след това ще бъдат броени тези бюлетини. Отделно не виждам някаква теория на конспирацията в този доклад. Цялата ситуация се използва с цел да се постави под въпрос гласуването с машини“, каза Денков.

„Очевидно опозицията много иска да използва ситуацията като нов повод, с което да се опита да събори правителството. ГЕРБ и ДПС от много отдавна искат да премахнат машините, така че може би за тях това е един удобен начин това да се случи.“

Денков подчерта, че решението дали ще има машинен вот в неделя ще е изцяло на Централната избирателна комисия, предава novini.bg.

„Ние изпълняваме това, което от нас се очаква. Създаден е кодът, кодът между другото е защитен с пароли от трима членове на ЦИК, те са затворени. Така че без ЦИК нищо не може да се промени по машините. Затова казвам, че има много шум без особено съдържание на това, което се представя като обвинения“, допълни министър-председателят.

Преди минути приключи срещата на върха между лидерите на общността.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени