Connect with us

Нюзрум

Стефан Янев скочи: Има страх в обществото! Не се прави така

Published

on

Имаше лоша комуникация при вчерашния случай с дрона край Тюленово – не е обяснено какво и как се случва. Обяснението е винаги през медиите към хората. Не виждам причина да се говори повече за дрона, той е обезвреден правилно. Насаждането на мнение, че той може да застраши националната сигурност, е в търсене на политически дивиденти.

Мнозинството показва двойнствено поведение – създават страхове в обществото и противопоставяне.

Това заяви бившият министър на отбраната ген. Стефан Янев в ефира на Нова нюз

„Когато в акваторията се водят бойни действия, е възможно водите на Черно море да докарат дронове и мини. Такива инциденти се случват и може да продължат, ако не се прекрати ескалацията. Говорим за самоделен дрон със закачена мина, а обезвреждането беше извършено професионално. Не може да говорим за забавяне, унищожаването е добре да стане през деня“, категоричен е той. 

Според него обществото е разделено отдавна и живеем в политическа криза. „Политиците не отчитат мнението на хората, връзката с властта е скъсана. Протестите на няколко бранша в областта на земеделието е доказателство.

Тези граждани осигуряват не само част от БВП, но и част от приходите от данъците. Външнополитическите теми са приоритет на кабинета, но се загърбва интереса на българските производители. Използването на думите „терористи“ обединява протестиращите.

Цялото земеделие е бизнес и интересите им трябва да бъдат защитени. Пазарът трябва да функционира, а не да му се пречи. Търси се баланс при нарушени търговски принципи. В търсене на външнополитически дивиденти, се неглижират вътрешнополитическите интереси. Земеделците трябва да бъдат стимулирани“, смята Янев.

Най-четени