Connect with us

Fake Harvard

Асен с ново 20 за бедните пенсионери, ето какво им обеща

Published

on

„В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за пенсионерите. Хората с най-ниски пенсии, които са 523 лева, ще получават по 50 лева, всеки месец, а не 50 лева еднократно за Коледа“, това заяви финансовият министър Асен Василев, който е в Брюксел. 

„Събираемостта на данъците върви доста добре, разходната част – също. Има и повече пари за култура заложени в бюджета“, посочи Василев. 

„Не е моя работа да искам оставката на министър Хинков. Работа на премиера и вицепремиера е да преценят дали искат оставката на един или друг министър“, добави той. 

„Мисля, че всички сте свидетели, че подкрепата не идва даром. Има изключително остри дебати и размяна на реплики.

Ако ще правим здравна реформа, не е работа на финансовото министерство да убеждава партиите каква трябва да е тя. Работа на здравното министерство е да формулира ясни приоритети и тази реформа да се случи“, каза още финансовият министър. 

„Когато бюджета излезе на второ четене, тогава можем да коментираме дали сме доволни или недоволни“, обясни Василев.

„Всички работим България и Румъния да влязат в шенгенското пространство, има изключително голяма подкрепа и от ЕК и от другите държави-членки на ЕС. Имаме индикации в положителна посока. Оттук нататък е въпрос на дипломация и на малко късмет“, така той отговори на въпроса дали ще има ли добра новина относно влизането ни в Шенгенското пространство. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени