Connect with us

Парламент

Остър сблъсък между ПП и „Възраждане“ взриви НС! Обиждат се на „неможачи“, „палячо“ и още нещо

Published

on

По време на обсъждането на промените в Конституцията в Народното събрание избухна спор относно идеята за промяна на националния празник от 3 март на 24 май.

На трибуната излезе Искрен Митев от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“, който развя бял лист хартия: „Този бял лист, който нося, показва всички постижения на партия „Възраждане“ за 10-те години, за които сте в политическия живот“.

„Никой няма проблем с хората, които вие наричате възрожденци, защото хората от партия „Възраждане“ не са никакви възрожденци. Не може човекът, на който най-добрият му приятел е лютеница, а другият човек, който е кръстил сина си на тъщата си, да се наричат възрожденци. Вие не сте възрожденци, г-жо Махаева. Вие сте едни прости обикновени саботьори“, заяви той.

„Ти си прост“, „Палячо“, чуха се възгласи от залата.

Отговори му Маргарита Махаева от „Възраждане“: „Бих искала да коментирам вашата некомпетентност по тази тема. Ще говоря бавно, за да ме разберете правилно“. При тези думи Митев реши, че е по-добре да напусне залата.

„Аз много добре разбирам вашата болка каква е. Можете да останете, останете в залата! Съжалявам, че г-н Митев излезе. Ние разбираме болката му, тя е свързана най-вече с местните избори. Ще обясня защо е това агресивно поведение на г-н Митев към „Възраждане“. Свързано е с последните резултати на местните избори за София-област, където г-н Митев беше отговорен и където „Възраждане“ има по-голям резултат от ПП-ДБ. Той все още не може да го понесе това нещо“, каза още тя.

„Възраждане“ има по-голям резултат за София-област“, защото са неможачи“, заяви Махаева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени