Connect with us

Гербери

Професор от ГЕРБ сочи с пръст вратата на Хинков: Логично е да си тръгнеш

Published

on

„Няма как да управлява на инат министър Хинков. Тогава, когато нямаш парламентарна подкрепа и когато финансовия министър ти иска оставката, най-логичното нещо е да кажеш: „Благодаря ви, аз бях до тук”. И да си тръгнеш”.

Това коментира днес проф. Костадин Ангелов по повод казуса „Пирогов“. „Това беше единственото наше желание – да дадем ясен знак, че министър Хинков няма парламентарна подкрепа и всички негови бъдещи действия ще стигат до тук на практика. Той знае какво трябва да направи”, уточни Ангелов.

По думите му ГЕРБ-СДС отдавна са дали оценката си за работата на министър Хинков. „Той не се справя с управленската програма на правителството и възложените му задачи”. И подчерта, че според него

намерението партията да смени министър Хинков при ротацията е логичния завършек на едно неуспешно управление.

„Лекари и сестри от „Пирогов” застават зад изпълнителния директор и за нас е съвсем логично да подкрепим хората, които искат да работят и те да работят на спокойствие. И второ, имаме ясни доказателства, че данните в доклада са манипулирани по отношение на финансовата част и вината на директора е персонализирана”, каза още Костадин Ангелов.

Ангелов определи твърдението на министъра на здравеопазването, че за суми над 70 000 лв. трябва да се пуска обществена поръчка по закон, като цинично.

„Тъй като аз съм управлявал лечебно заведение. Има ситуации, в които има нужда от медицинско изделие или лекарство, което да бъде закупено и няма проведена обществена поръчка, а имаме пациент, който се нуждае спешно”, съобщи професорът.

Най-четени