Connect with us

Нюзрум

Нинова пред нервен срив, погна и Радев: За пореден път ти отправям покана

Published

on

„Това, което се случва днес е фалшив дебат за „фейк“ Конституция. Повече от три часа ще отделим за фалшив дебат за текстове, които са мъртвородени и на второ четене няма да бъдат гласувани“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Вносителите се отказват от смятана на националния празник, остава си 3-ти март, отказват се от двойното гражданство на висшите държавни служители и от съдебната реформа, каза още тя.

Нинова коментира, че смисъл от дебата щеше да има ако някой от вносителите беше излязъл на парламентарната трибуна и беше признал, че това не е истинският проект за промяна на Конституцията, а реалният предстои да бъде гласуван скоро, а след това да ги призове да го подкрепят на първо четене, за да може същинският дебат да може да започне след това.

„Сега е безсмислен разговор за мъртви текстове, които няма да видят бял ден“, смята тя.

Лидерът на БСП заяви, че дебатът изисква професионализъм и държавническа отговорност вместо политкоректност и натискане на копчета.

„За пореден път ще отправя покана Радев да предостави между първо и второ четене неговия проект за конституция. Ако има смислени неща ние ще ги внесем“, каза тя и уточни, че институциите трябва да участват в този процес.

Тя покани колегите си на среща във вторник от 11:00 часа за разговор с политиците и експертите написали сега действащата Конституция.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени