Connect with us

Парламент

Тошко беснее: България тайно каза „да“, народа няма и да разбере

Published

on

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов обяви от парламентарната трибуна, че е имало неоповестено заседание на Министерския съвет, на което е взето решение относно позицията на България на предстоящата среща на Съвета на ЕС по темата „Земеделие“.

„От ПП-ДБ са решили България да подкрепи отпадането на регламентите за ГМО храните – т.е., ще подкрепим нови геномни техники за храни и фуражи, пробутване на генно-модифицирана храна. Това ще доведе до освобождаване на нови неизпитани ГМО в природата, които няма как да бъдат ограничени на едно поле в природата и прехвърлянето им на полетата, на които българските производители произвеждат продукти“, посочи Йорданов. По думите това ще доведе до загуба на пазари, които търсят чиста, биологична храна.

„Никой в България няма да може да докаже дали храната му не е замърсена с ГМО“, допълни той.

Депутатът от ИТН обясни още, че в магазините ще се предлагат без етикиране и без проследяване хранителни продукти, които имат ГМО. „Така ние като потребители не можем да избираме дали искаме ядем ГМО храна, или не“, подчерта Тошко Йорданов, цитиран от „Лупа“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени