Connect with us

Импийчмънт

Брутална измама с президента взриви мрежата: Радев обещава по 6 000 лв. на всеки

Published

on

Държавният глава Румен Радев се оказа намесен в брутална измама, която се върти в социалните мрежи. Фейсбук потребител с инициали Uggd65 – страница за наука и технологии – приканва останалите да се присъединят към проекта на Лукойл за 460 лв., който гарантира печалба от 6 000 лв. на месец.

За целта трябва само да кандидатствате на официалния уебсайт и да изчакате обаждане от специалист. След това вашето финансово пътешествие започва.

За да зарибят окончателно потребителите, измамниците смело са прикачили и фейк видео с Румен Радев, в което той говори за съвместния си проект с Лукойл.

Ето какво казва гласът на Румен Радев:

„Отдавна мислех да реализирам този проект, защото много от нашите граждани постоянно търсят проекти, в които могат да инвестират изгодно, за да получат допълнителен пасивен доход. Разбирам ги, защото това е наистина важно – първо работиш за парите, а след това парите работят за теб. Това е единственият начин да постигнете финансова независимост и в бъдеще да не губите времето си в работа, а просто да се наслаждавате на живота и да получавате добър пасивен доход. Благодарение на инвестициите всеки българин ще може да си позволи да пътува по света, да има хубава къща, нова кола и най-важното – да осигури адекватен стандарт на живот на близките си.

Що се отнася до печалбата, в този проект, тя е висока, тя е над 500% на месец, т.е. ако направите минимална инвестиция от 460 лв ви гарантираме, че ще получавате по 6500 лв всеки месец, което значително ще подобри стандарта на живот на българските граждани. Въпреки това можем да отпуснем само 1000 места за инвеститори в този проект. Ето защо, ако видите това интервю и все още има свободни места, ви препоръчвам да се регистрирате незабавно и да направите поне минимална инвестиция от 460 лева, защото след като местата се запълнят, инвестирането в този проект, няма да бъде възможно.“

По-наблюдателните обаче ще забележат, че дори гласът на Радев да звучи автентично, казаното от него и ритъмът на фразата се разминават с движенията на устните му.

Другото фрапиращо в измамата е линк, който ви отвежда директно към страницата на Нова телевизия. Или поне така изглежда. Защото отворената страница наподобява графиката на сайта на Нова тв, но реално адресът е съвсем друг.

По информация на Lupa.bg дийп фейкът с Румен Радев е направен от изкуствен интелект чрез приложението Enki: Learn to code.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени