Connect with us

Нюзрум

Премиерът Денков с нелепо оправдание след скандалната среща в МС

Published

on

Премиерът Николай Денков направи първи коментар след скандалното извънредно заседание в Министерски съвет (МС) и разкри решенията, предава БЛИЦ.

Припомняме, че ГЕРБ напуснаха преждевременно, а председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски категорично заяви, че коалицията Путин вече е факт.

„През цялото време обсъждахме рисковете  от спиране на дерогацията и какво може да се случи на пазара за горива“, каза премиерът.

Решения от Съвета по сигурността към Министерския съвет:

  • Потвърждава изводите, направени в доклад от 29 август 2023 г., изготвен от министъра на икономиката и министъра на енергетиката. (Това е докладът, въз основа на който бяха взети решенията в НС – по отношение на сроковете за премахване на дерогацията.)
  • Отчита съществен напредък по отношение на плана, приет в доклада по точка 1 –  в него има конкретни мерки, по които трябва да работи правителството. „По всички тях е работено и е постигнат напредъкът, който се очаква“, заяви премиерът.
  • Потвърждава, че оптималните срокове за минимизиране на рисковете са представени в цитирания доклад. „Ако искаме да няма риск за рафинерията и за горивата в България, трябва да се спазват сроковете, които са поставени в този доклад“, категоричен бе той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени