Connect with us

Парламент

Човек на Слави взриви кулоарите: Наглост е това от страна на ПП!

Published

on

Опитахме да направим всичко възможно, за да работи парламентът. Цялата парламентарна група на ИТН дойде, но управляващата „сглобка” нещо се пропука след местните избори. Заради ГЕРБ и ДПС нямаше кворум, а с най-голямата си наглост хората на Кирил Петков, включително и той, влязоха в зала и отказаха да се регистрират. Това заяви в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS от кулоарите на НС, народният представител от ИТН Станислав Балабанов.

По думите му на Борисов и на Пеевски им е изгодно да употребяват такива като Христо Иванов, за да изчистят изцяло имиджа си. „Колкото повече ги задушват в тази своеобразна „сглобка”, толкова по-добре за тях. Казвам го със съжаление, защото виждате какви процеси се случват в ДПС”, коментира Балабанов.

Според него след местните избори ПП са видимо нелегитимни. „Ако видите резултатите им, с изключение на това, че с мъка спечелиха София, те са изгубили над 350 000 избиратели. Това показва сериозна ерозия. При бъдещи парламентарни избори могат да бъдат сериозно застрашени политически” добави народният представител.

Той каза още, че ИТН са отчели добър резултат след изминалите избори. „Пловдив постигна едни от най-добрите резултати за партията в България. ГЕРБ запази поста си, но кметът е избран с 30 000 гласа”, каза още Балабанов.

По думите му политическият процес през последните месеци не е парламентаризъм. „Това, което наблюдаваме на върха на държавата, е срамно. Едни хора управляват без легитимност. След всички записи, които слушахме, днес те се опитват да ги реализират. Денков говори за смяна на кадри, а финансовият министър тегли пореден дълъг. За какъв парламентаризъм говорим, след като в НС хора като Пеевски и Борисов определят дневния ред на обществото?“, попита Балабанов.

Той призова за оставките на министъра на електронното управление и неговия заместник. „Според доклада на ДАНС двамата министри са нарушили закона”, каза още Станислав Балабанов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени