Connect with us

Парламент

Желязков с втори опит да строява депутатите! Този път темата е пиперлива

Published

on

В четвъртък депутатите правят втори опит за подновяване на работата на НС след местните избори, пише БЛИЦ.

В сряда депутатите не успяха да съберат необходимия кворум, за да бъде открито пленарното заседание, тъй като ГЕРБ-СДС и ДПС не влязоха в залата и не се регистрираха.

Депутатите трябва да прекратят правомощията на трима народни представители, които бяха избрани за кметове. Това са Евгения Алексова от ГЕРБ – на район Панчарево, Петър Куленски от ПП-ДБ – на Пазарджик и Калин Калапанков от БСП, който ще бъде кмет на Брезово.

Два от проектите в дневния ред са свързани с деца. С промените в Закона за филмовата индустрия се цели думата „лица“ да бъде заменена с „деца“ в предупредителните надписи. Вносител е Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

ИТН стоят зад промените в Закона за закрила на детето, с които се забранява провеждането на обучения или разпространяването на агитационни материали в училищни и предучилищни заведения на здравна, полова и обществена тема, които не съответстват на морално етичните норми за понятието биологичен пол и не са одобрени от Министерството на образованието.

Първа точка в петък ще е повторното разглеждане на Закона за енергетиката, върху който президентът наложи вето. Очаква се тогава да бъде ратифицирано споразумението за участие на България в Програмата на ОИСР за Украйна с доброволен финансов принос в размер на 60 000 евро.

Във сряда от ГЕРБ-СДС увериха, че ще бъдат в пленарна зала, което означава, че днес би трябвало да има кворум.

Най-четени