Connect with us

Парламент

Тошко взриви НС с 10-те сантиметра на Кирил Петков, обърна се и към Пеевски: Моля ви, набийте му канчето

Published

on

Страстите в парламента не стихват. След ожесточения спор между съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков и председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски в пленарна зала, депутатите продължиха с размяна на остри реплики, пише Блиц.

По повод темата за доклад на ДАНС и проверка на прокуратурата за проф. Момчил Мавров, който е кандидат за подуправител на НЗОК, думата взе Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

Той отправи упреци към работата на прокуратурата, намесвайки бившия премиер Кирил Петков и споровете около канадското му гражданство.

„Тоя човек, дето ви е лидер, влезе в политиката с лъжа, с подписан документ с невярно съдържание. И колкото и да се хили от първия ред, това е факт“, заяви той.

„Нали правихте съдебна реформа, бе, колеги, златни прекрасни, малки? Какво не ви харесва сега в съдебната реформа“, попита той и предизвика шумна реакция от страна Кирил Петков.

„Да кажа само какво чух долу от първия ред“, продължи Йорданов. „Кирил Петков, който е функция на баща си, зададе въпроса „Кой е малък“, явно визирайки ръста ми, който е 1,70 м“, каза Йорданов, но беше коригиран от трибуната от Петков: „А, и 70? И 60!“.

„Ако аз съм метър и 60, това, което вие смятате за вас, ще е сигурно 10 см“, отвърна Йорданов, с което скъса нервите на Кирил Петков. Бившият премиер стана от мястото си, приближи се до трибуната и с жест, имитиращ козируване към депутата от ИТН, напусна залата.

„Човекът, който избяга от залата, е лъжец, подписал документ с невярно съдържание, който в безсилието си започва да говори глупости от първия ред. Ще се обърна към господин Пеевски, който му набива канчето най-редовно. Моля ви се, набийте му канчето отново, само от вас го е страх“, завърши сценаристът на Слави Трифонов, с което накара залата да избухне в смях.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени