Connect with us

Парламент

Грозни сцени в парламента! Петков и Пеевски в остра свада, Нинова ги призова да се разберат като мъже

Published

on

Жесток скандал се разрази в парламента между съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Острите реплики, които те си размениха от своите места в залата, не се чуха, тъй като нямаха микрофони. Камерите, обаче, уловиха разправията, докато на трибуната правеха изказвания депутати от „Възраждане“.

Всички започва с разговор на Кирил Петков с Йордан Цонев от ДПС, с кого седят през две седалки. Не става ясно за какво говорят, но очевидно напрежението се покачва. „Това няма да стане“, казва Петков, с което предизвиква гневна реакция на Цонев. Депутатът от ДПС жестикулира енергично, но Петков явно не се съгласява с него.


В този момент в спора се намесва Делян Пеевски. Двамата си разменят реплики и очевидно се стига до скандал. В един момент се намесва Десислава Атанасова от ГЕРБ, която разговаря с Петков и за кратко успокоява страстите.

Пререканието се наблюдава от Корнелия Нинова и Бойко Борисов, които седят близо от двете страни на спорещите.

В един момент Петков прави пренебрежителен жест и казва: „Айде стига“. Спорът се разпалва наново, а Пеевски му отвръща гневно: „Какво ще стане? Хайде да видим какво ще стане?“.

Нервите на Йордан Цонев пък не издържаха и той си стана от мястото.

Възмутена от случилото се, думата взе лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя разкри какво е чула.

„Г-н председател, може би целият български народ видя през камерите какво се случва на първия ред. Естествен изход от ситуацията, в която ни вкара сглобката. Това напрежение, очевидно ще ескалира“, поде тя.


„От много време повтаряме, че се събрахте, за да разпределяте порциите на властта. Преди малко тук се размениха такива думи, добре, че не ги чу българският народ, а само видя картината. Казаха се такива думи и такива взаимни обвинения, че това не може да продължава като управление на държавата, когато става въпрос за здравеопазване и за 8 млрд. Излезте отвън и се разберете като мъже. 


„Основният виновник да стигнем до тази ситуация в държавата, е Бойко Борисов“, добави тя, при което цялата зала буквално прихна. От ГЕРБ се засмяха, включително самият Борисов, който не очакваше да бъде намесен.


„Правя процедурно предложение да има поне 15 минути почивка, Борисов знае как става, тръгна навън. Излезте и вие и се разберете като мъже“, каза тя, след като Борисов действително стана от мястото си и тръгна да излиза.

Репликите между Петков и Пеевски се разменят минути след изказването на Пеевски в кулоарите на парламента, с което той критикува управлението на премиера Денков, предава Блиц.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени