Connect with us

Парламент

Фалстарт: Депутатите разочароваха Желязков и той ги отпрати

Published

on

Днес бе първото заседание на парламента след местните избори. Очакваше се още в първите си работни дни депутатите да започнат с разглеждането на законопроектите, свързани с бюджета за догодина, пише Блиц.

Предложенията за данъчните промени бяха одобрени от Министерския съвет и вече са в парламента.

Още преди да са започнали с бюджета, от ГЕРБ и ДПС вече се обявиха против конкретни данъчни промени, като предложението, добило популярност като „бонус-донос“.

Редом с това правителството ще обсъди днес национален план за приемане на еврото. Той е внесен от министъра на финансите Асен Василев.

Министрите трябва да одобрят и няколко трансфера по бюджетите на общините.

Преди минути пък стана ясно, че първото заседание на Народното събрание (НС) започва с фалстарт.

Партиите, които заеха местата си по банките бяха от ПП-ДБ, „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“ (ИТН). Въпреки това обаче не успяха да съберат необходимия кворум за стартиране на пленарното заседание. Регистрираха се едва 73 депутати от общо 240 депутати.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не прекрати изцяло заседанието и реши, че ще направят втори опит за стартиране на заседанието в 9:30 часа, когато отново ще направят проверка на кворума. 

Малко след 09:30 часа той направи повторна проверка, която отново установи липса на кворум и заради това заяви: „Ще продължим утре от 9 часа„.

Най-четени