Connect with us

Timeline

Васил Терзиев пак се отрече от майка си, баща си и дядо си

Published

on

„Днес Европа почита паметта на жертвите на престъпленията на комунизма и нацизма. На нацизма и комунизма! Двете еднакво мракобесни идеологии в историята на човечеството. Няколко поколения са погубени от комунизма у нас, техните основни права са потъпкани и отнети, и насилствено е спряно развитието на една държава, която е била част от европейското семейство, имала е своите светли умове в науката, предприемачеството и политиката – всичко това е отнето, убито, потъпкано и безвъзвратно загубено за десетки години напред“. Така кандидат-кметът на ПП-ДБ-Спаси София Васил Терзиев за пореден път своеобразно се отрече от ДС-миналото си.

„Човешкият ум трудно осъзнава мащаба на това ужасяващо престъпление, чиито последствия усещаме и до днес. Няма да спра да казвам, че не приемам нито една от тоталитарните анти-човешки власти от миналото – нито комунистическата, нито нацистката.

Свободата и справедливостта са единствените доминиращи ценности в нашето общество и трябва да бъдат пазени от посегателство и оскверняване, така че да гарантираме, че в България никой и никога повече няма да изпитва скръбта и болката, причинени от комунистическия режим в България“, написа още Терзиев във фейсбук профила си.

И де факто твърди, че и неговите прародители (предимно по бащина линия – б.р.) са се занимавали с това да тъпчат държавата и обществото. „А моята мисия ще е това – да работя за европейското, демократично бъдеще на нашата родина. Поклон пред паметта на жертвите на комунизма и нацизма. Няма да ви забравим“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени