Connect with us

Нюзрум

„Столичани в повече”? Лютов се нареди сред зам.-кметовете на Терзиев, заприлича на сериал

Published

on

До началото на декември ще встъпят в длъжност още няколко заместник-кметове на Васил Терзиев, съобщиха от Столична община. Оттам представят и биографията им.

„Социална дейност и интеграция на хора с увреждания“ – Надежда Бачева

Надежда Бачева е завършила СУ „Св. Климент Охридски“ с профил „Социална психология“. Работила е като зам.-кмет с ресор „Образование култура, електронно управление и спорт“ в район „Слатина“, била е съветник на министъра на електронното управление. Работила е и като маркетинг мениджър в частния сектор.

„Зелена система, екология и земеползване“ – Надежда Бобчева

Надежда Бобчева е магистър по икономика, специалност „Финанси“ от УНСС- София и магистър по „Градско управление“ от Институт по жилищна политика и градско развитие – Ротердам, Нидерландия. Надежда Бобчева е работила като заместник-кмет в район „Оборище“, участвала е като консултант при разработване, управление и оценка на проектни предложения по различни оперативни програми, обучител-специалност „Обучение и развитие“ по проект „Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта“. Надежда Бобчева е работила и като директор в Дирекция „Икономика и международни програми“ към община Силистра.

 „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ – Никола Барбутов

Никола Барбутов има магистратури по управление от University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas. Никола Барбутов е работил в частния сектор. Първата компания, която създава е StairsLAB. Той е създател и управител на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Никола Барбутов е създател на БарДИ Груп, която развива дейност на територията на 20 държави.

 „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ – Яна Генова

Яна Генова е магистър по „История и теория на културата“ от СУ „Св. Климент Охридски“, има и европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation – Brussels, Бeлгия. Генова е била директор на фондация „Следваща страница“ и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) – Арл, Фpaнция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация „Гутенберг 3.0“. Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата.

„Правен и административен контрол“ – Никола Лютов

Юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране.

„Обществено строителство“ – Иван Матов

Инженер с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор.

„Финанси и здравеопазване“ – Гергана Москова

Има над 20-годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес.

„Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ – Иван Гойчев

Иван Гойчев е технологичен лидер с над 20 години опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи.

Предстои събитие за медии, на което ще бъде представен управленският екип на Столичната община.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени